fredag 24 oktober 2014

Sju äckliga djur som kan leva i dina öron

Vet du vad det är som kliar i örat? Det kan vara ett djur, men det är inte särskilt vanligt. Här är en lista med video (ganska obehagliga bilder) på sju djur som man faktiskt hittat i mänskliga örongångar:

1. Mal och fästing
En amerikan lyckades få både en mal och en fästing i sin hörselgång. Mannens vänner grävde ut fästingen med hjälp av en pincett, men malen grävde sig djupare in och videon nedan visar hur den 3 cm långa malen fångas när den kommit ut.


2. Fruktflugelarver
En taiwanesisk kvinna upplevde öronvärk och man fann att det bodde fruktflugelarver under hennes hörapparat. Larverna hade urholkat huden i örat, enligt NBC News.


3. Maggots
I Chicago hittade man 57 maggots i örat på en 92-årig kvinna med Alzheimer. Personalen på vårdhemmet såg att det rörde sig i hennes öra och när kvinnan kom till sjukhuset kröp det ut en maggot ur örat, enligt CBS Chicago.

4. Syrsor
En man från Indien klagade på att det kliade i örat och det visade sig vara en 8 tum stor syrsa. I videon ser man hur läkarna drar ut syrsan.

5. Kackerlacka
En australisk man upplevde en fruktansvärd smärta i örat och det visade sig vara en stor kackerlacka. Först använde man dammsugare sedan pincett för att avlägsna kackerlackan.

6. Vägglus
I en rapport publicerad 2012 fann man en vägglus i örat på en man. Vägglusen levde på och av trumhinnan.

7. Spindlar
Den värsta mardrömen är att upptäcka en spindel i örat och det drabbade en kvinna i Kina. Spindeln hade bott i hennes öra i fem dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar